Leger tiden alle sår?

8. oktober 2000 opplevde jeg alle jenter og kvinners store mareritt. Jeg våknet opp av at en fremmed mann hadde lagt seg inntil meg. Jeg ble lammet, fikk ikke frem en lyd, greide ikke gjøre noe for å hindre det som skjedde videre. Jeg ble voldtatt. Det var uvirkelig, og jeg tror ikke jeg egentlig forsto at det var virkelig før han forlot rommet igjen med ordene -jeg kommer tilbake. Jeg var i sjokk, jeg ble liggende en stund uten å tørre å røre meg før jeg sto opp. Jeg husker ikke helt hva jeg tenkte og gjorde, men greide etterhvert å si ifra til sykepleier som var kommet på jobb. Politiet kom etterhvert, jeg ble  tatt med på legevakta for undersøkelse, deretter ble jeg tatt med på politihuset i Bodø og måtte fortelle i detalj om mitt livs verste natt. Når jeg var ferdig hos politiet bar det tilbake til samme psykiatrisk akuttpost, samme pasientrom, samme seng forventet de at jeg skulle sove i og føle meg trygg på. Jeg måtte krangle meg til et annet rom mens han som voldtok ble overført til en annen avdeling.

Jeg har senere vært innlagt på samme avdeling og fått tildelt samme pasientrom flere ganger selv om jeg har gjort alle som jobber der oppmerksom på hva jeg opplevde der.

Nå er det snart 15 år siden den natten, men fremdeles er den med å kontrollere meg fra tid til annen. Jeg hadde ikke hatt en gynekologisk undersøkelse siden jeg ble undersøkt etter voldtekten før i dag. Jeg trodde jeg skulle takle det nå, men snudde nesten i døra. Jeg var ok i noen timer etterpå mens jeg var på psykiatrisk dagsenter frem til stengetid, men vell hjemme begynte sobrilen jeg tok før timen  på gyn.pol. å miste effekten og følelsene kom til overflaten.

Nå har jeg lagt nesten hele ettermiddagen og kvelden, jeg føler meg mislykket, føler jeg burde taklet dette etter så mange år, føler at livet ikke har mening når en natt kan ha så mye makt over meg nesten 15 år etter. Eneste som har hindret meg i å ta en overdose med medisiner i dag er tanken på fuglene mine.

Jeg opplevde å bli voldtatt, det var samlet fysiske bevis, jeg var innlagt på lukket avdeling uten mulighet for å låse døren til pasientrommet, men saken ble henlagt fordi det ikke var nok bevis fordi ingen hadde sett eller hørt noe.

Sykehuset har etter dette gjort 1 endring, det går nå an å låse dørene til pasientrommene fra innsiden.

can you tell how I feel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s